ΣΟΚ!! Ανατροπή στην υπόθεση της 49χρονης που ξύπνησε μέσα στο φέρετρο – Φέρεται να θάφτηκε ζωντανή!


Σοκαριστικές είναι οι αποκαλύψεις για μία υπόθεση που συγκλόνισε το Πανελλήνιο. Πρόκειται για την ιστορία της 49χρονης καρκινοπαθούς η οποία, στις 25 Σεπτεμβρίου 2014, φερόταν, σύμφωνα με
μαρτυρίες, να «ξύπνησε» μέσα στο φέρετρό της και να καλούσε σε βοήθεια.

Η 49χρονη Καλλιόπη Ζαφειρίου, μητέρα δύο παιδιών, νοσηλευόταν στο Διαβαλκανικό Κέντρο και στις 6.20 το πρωί της Πέμπτης 25 Σεπτεμβρίου 2014 έφυγε από τη ζωή (εκδόθηκε πιστοποιητικό θανάτου). Δώδεκα ώρες αργότερα, δόθηκε άδεια από τον Δήμο Θερμαϊκού να γίνει η ταφή στο κοιμητήριο της περιοχής. Στις 19.00 ολοκληρώθηκε η κηδεία, ωστόσο λίγη ώρα αργότερα εργάτης του κοιμητηρίου και δύο παιδιά που άναβαν κερί σε διπλανό μνήμα ισχυρίστηκαν ότι άκουσαν ένα χτύπημα μέσα από το φέρετρο και μία γυναικεία φωνή να καλεί σε βοήθεια.

Τότε, οι ιατροδικαστές που είχαν διενεργήσει νεκροψία στη σορό της 49χρονης απέκλειαν την πιθανότητα η γυναίκα να θάφτηκε ζωντανή και να μίλησε μέσα από το φέρετρο.

Ανατροπή δεδομένων

Σήμερα, 11 περίπου μήνες μετά, τα στοιχεία που παρουσιάζει το zougla.gr ανατρέπουν τα δεδομένα της υπόθεσης καθώς, σύμφωνα με τον δικηγόρο της οικογένειας κ. Νίκο Διαλυνά αλλά και τρεις ιατροδικαστές, η γυναίκα φέρεται να θάφτηκε… ζωντανή.


Αποκαλυπτική είναι η ιατροδικαστική γνωμοδότηση του Καθηγητή Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του ΑΠΘ Σαμουήλ Ντούγκου Ντζάου στην οποία αναφέρεται ότι «ο θάνατος της Κ. Ζαφειρίου επήλθε κατά τον εν ζωή ενταφιασμό της περί τις 20.00 πιθανότατα συνεπεία καρδιακής ανακοπής».

Μάλιστα, ο κ. Ντζάου εξηγεί ότι η 49χρονη θεωρήθηκε νεκρή λόγω της επίδρασης της χορηγούμενης φαρμακευτικής αγωγής με την οποία περιέπεσε σε οριακή κατάσταση ζωής, με τις ζωτικές λειτουργίες του οργανισμού της και κυρίως την καρδιοαναπνευστική λειτουργία κατεσταλμένες. «Σε τέτοιο βαθμό ώστε να εκληφθούν αυτές ως πλήρως κατηργημένες και στις 6.30 της 25/9/2014 να θεωρηθεί νεκρή».

Τονίζει μάλιστα ότι «πρόκειται για περίπτωση νεκροφάνειας, μία σπάνια κατάσταση, που λόγω της επιπόλαιας αναζήτησης των πρώιμων σημείων και της πρόχειρης εργαστηριακής διαπίστωσης του θανάτου, οδήγησε σε εσφαλμένη διάγνωση του. (…) Αντιθέτως τα πτωματικά φαινόμενα, ύστερα από ορθή αναγνώριση και αξιολόγηση και με βάση τις αρχές τις Ιατροδικαστικής Επιστήμης, είναι απολύτως συμβατά με ημερομηνία και ώρα θανάτου την 25/9/2014, στις 20.00, παραδοχή που ερμηνεύει, σε απόλυτο βαθμό, τα συμβάματα και γεγονότα που περιέπλεξαν την περίπτωση θανάτου της Ζαφειρίου».

«Πρόκειται για το “φαινόμενο του Λαζάρου”»

Στο ίδιο μήκος κύματος όμως κυμαίνεται και η ιατροδικαστική γνωμοδότηση που υπογράφεται από τους ιατροδικαστές Στράτο Καλλίτση και Μαρία Γεραμάνη.

Οι δύο ιατροδικαστές εξηγούν ότι αν η γυναίκα είχε πεθάνει, δεν θα ήταν σε θέση να ανοίξει ούτε τα μάτια της, ούτε και το στόμα της.

Όπως συμπεραίνουν «ένας ασθενής που παρουσιάζει όλους αυτούς τους προδιαθεσικούς παράγοντες για εμφάνιση σημαντικών ακραίων μεταβολών της καρδιαγγειακής λειτουργίας (όπως παρατεταμένη και έντονη βραδυκαρδία, ηπατικό κώμα λόγω κακοήθειας) δύναται σε σπάνιες περιπτώσεις να προκύψουν καταστάσεις που προσομοιάζουν με εικόνα νεκρού ατόμου-βαρεία καταστολή των οργανικών λειτουργιών σε όρια υπερβαθέντος κώματος: Παρόμοιες περιπτώσεις στη βιβλιογραφία αναφέρονται ως σύνδρομο ή φαινόμενο του Λαζάρου με ανάλογη καταγραφή περιστατικών».


ΣΟΚ!! Ανατροπή στην υπόθεση της 49χρονης που ξύπνησε μέσα στο φέρετρο – Φέρεται να θάφτηκε ζωντανή! ΣΟΚ!! Ανατροπή στην υπόθεση της 49χρονης που ξύπνησε μέσα στο φέρετρο – Φέρεται να θάφτηκε ζωντανή! Reviewed by pistepseto.net on 4:00:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια